Названо 20 найбільш “смачних” міст світу: які страви варто скуштувати в кожному з них
Головні кулінарні столиці світу експерти визначили, опитавши тисячі місцевих жителів.
Кажуть, що пізнавати культуру іншої країни найкраще через місцеву кухню. Цієї думки дотримуються і мільйони гастротуристів, які обирають своє наступне місце для подорожі на основі того, що там можна поїсти і випити.
Журнал про розваги та культурне життя Time Out визначив 20 найкращих міст світу для гастротуристів, які варто відвідати у 2024 році. Також видання назвало фірмові страви в кожному з них, повз які не можна пройти. Для цього журналісти опитали тисячі місцевих жителів про те, де і що вони вважають за краще їсти поза домом у своїх містах.
При цьому укладачі вирішили зосередитися не на елітній кухні з мішленівських ресторанів, а на простій і доступній їжі на кожен день, яку можна їсти навіть просто на вулиці.
Очолило рейтинг італійське місто Неаполь, яке вважається батьківщиною піци – саме там цю відому на весь світ страву вигадали у ХІХ столітті як швидку та доступну їжу для робітничого класу. Нині ж туристи з усього світу з’їжджаються до міста, щоб скуштувати неаполітанську піцу “Маргарита” в олдскульних піцеріях. Що ще варто подивитися і скуштувати в Неаполі, читайте в нашому великому матеріалі.
20 найкращих міст світу для гастротуристів у 2024 році
1. Неаполь, Італія: піца “Маргарита”.
2. Йоганнесбург, ПАР: сендвіч Kota.
3. Ліма, Перу: страва з риби та морепродуктів севіче.
4. Хошимін, В’єтнам: суп Pho Saigon.
5. Пекіє, Китай: качка по-пекінськи.
6. Бангкок, Таїланд: салат із папайї та креветок Som tum.
7. Куала-Лумпур, Малайзія: рис на кокосовому молоці насі-лемак.
8. Мумбай, Індія: сендвіч із картопляними котлетами вада пав.
9. Дубай, ОАЕ: страва з рису і м’яса манді.
10. Портленд, США: піца.
11. Ліверпуль, Велика Британія: рагу скаус.
12. Медельїн, Колумбія: тарілка із закусками бандеха паїса.
13. Севілья, Іспанія: бутерброд зі свининою серраніто.
14. Порту, Португалія: сендвіч із підсмаженим хлібом франсезінья.
15. Марракеш, Марокко: страва з м’яса та овочів таджін.
16. Ліон, Франція: сосиска в булочці бріош.
17. Сідней, Австралія: австралійський стейк.
18. Монреаль, Канада: путін – картопля фрі, посипана молодим розсільним сиром і полита злегка підсолодженою гарнірною підливою.
19. Осока, Японія: такоякі – кульки з рідкого тіста з начинкою з відвареного восьминога та інших інгредієнтів.
20. Копенгаген, Данія: будерброд із чорним хлібом смерребред.
Як повідомляв УНІАН, раніше туристам розповіли, скільки чайових заведено залишати в найпопулярніших країнах Європи.