Витратив бюджетні гроші на відпочинок і мав вдома зброю і боєприпаси: у Черкасах судитимуть посадовця

Джерело: provce.ck.ua

У Черкасах судитимуть посадовця Черкаської міської ради, якого звинувачують у низці кримінальних правопорушень. Йдеться про начальника управління інспектування Черкаської міської ради Станіслава Коломійця.

Слідством встановлено, на початку 2023 року Коломієць, маючи розпорядження міського голови про направлення у службове відрядження до Федеративної Республіки Німеччина та будучи військовозобов’язаним, перетнув кордон України. При цьому він не мав наміру їхати у службове відрядження, а одразу вилетів до однієї з країн Південно-Східної Азії на відпочинок.

Згодом, зловживаючи службовим становищем, він подав звіт про використання коштів, виданих на відрядження, в якому зазначив завідомо неправдиву інформацію про витрати.

Унаслідок таких протиправних дій посадовець заволодів 55 тис грн з місцевого бюджету Черкас, які були виділені та виплачені на службове відрядження, в якому посадовець фактично не перебував. Обвинувачений легалізував їх шляхом часткового перерахування на інші банківські рахунки та здійснення оплати за товари.

Вдома у Коломійця правоохоронці провели обшук та виявили і вилучили 4 корпуси гранат, 4 підривачі до гранат, 1 пістолет з 2 магазинами, 2 глушники, 12 магазинів до автомата Калашникова, 3249 патронів та 2 автомати Калашникова, які він зберігав без передбаченого законом дозволу

У разі доведення вини посадовць Черкаської міськради загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.