Загинув, прикривши собою побратима: захиснику з Черкащини просять надати звання Героя України (посмертно) — Новини Черкас за сьогодні

Жителів Черкащини закликають підтримати петицію про надання звання Героя України (посмертно) Олегу Панасюку, життя якого обірвалося на війні цього літа.

Відповідну петицію на сайті Президента України розмістила донька загиблого Руслана Мудренко.

Олег Панасюк народився 3 квітня 1974 року в селі Павлівка Жашківського району. Навчався в Павлівській школі. Після закінченню школи навчався в професійно-технічному училищі на електрика. В армії проходив службу як кінолог.

За життя чоловік встиг опанувати професії тракториста, слюсаря й кочегара.

“У нашому селі немає двору, в якому б батько щось не відремонтував чи не допоміг зробити”, — зазначає донька Руслана.

У перший же день повномасштабної війни, 24 лютого 2022 року, Олег Панасюк долучився до лав Збройних Сил України.

17 лютого 2023 року чоловік був приряджений до військової частини А0409 30 бригади 2 стрілецького батальйону 5 роти 3 взводу. Спочатку він був медичним санітаром та кулеметником й обороняв Україну на Бахмутському напрямку.

“Батько неодноразово витягував із поля бою своїх поранених та мертвих побратимів попри те, що самому було боляче та важко”, — розповідає Руслана Мудренко.

Згодом чоловіка прирядили до механізованої бригади, що відбивала наступи ворога на Купʼянському напрямку.

Після повернення на Бахмутський напрямок, чоловік дослужився до посади командира відділення.

Останні чотири місяці чоловік постійно відчував біль в спині та мігрень від контузій, тож приймав знеболювальні препарати в бліндажах й продовжував боронити народ на Бахмутському напрямку.

“Батько завжди казав: “Хто, як не я, вижене цих мерзот із нашої землі”, — пригадує донька.

Також Руслана зазначає, що з 21 по 22 липня 2024 року чоловік разом із побратимом утримали позицію під час штурму противника.

На жаль, 7 серпня 2024 року життя Олега Панасюка трагічно обірвалося під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Залізнянське Бахмутського району. Чоловік загинув, прикривши собою побратима, врятувавши йому життя.

Підтримати петицію про надання звання Героя України (посмертно) Олегу Панасюку можна ТУТ.

Також читайте: Петиція про надання звання Героя України ексмеру Умані набрала потрібну кількість голосів

Джерело