Іспанські готелі вводять “правило шести напоїв”: як це позначиться на туристах
Джерело: .unian.ua
Захід спрямований на те, щоб не дати відпочивальникам починати пити рано і продовжувати до пізнього вечора.
Останніми роками жителі популярних іспанських міст висловлюють дедалі більше невдоволення туристами, які масово приїжджають до них на відпочинок. Іспанці скаржаться, що відпочивальники виживають їх із доступних квартир, а також заважають їм спати, п’яними вештаючись нічними вулицями.
Апогею ситуація сягнула цього літа, коли в багатьох містах відбувалися вельми агресивні протести. Наприклад, у Барселоні місцеві жителі влаштували туристам холодний душ.
Усе це змусило місцеву владу діяти. Наприклад, у вже згаданій Барселоні та на Канарських островах вирішили ввести обмеження на короткострокову оренду житла туристами. Тим часом, багато іспанських готелів категорії “все включено” почали вводити так зване “правило шести напоїв” для боротьби з пияцтвом, пише Daily Express.
“Хоча пияцтво може бути звичайною практикою в багатьох країнах, люди в Іспанії люблять не поспішати з випивкою”, – пояснив генеральний директор CW Real Estate Ibiza Крістіан Вольф.
За його словами, наслідки надмірного вживання алкоголю змушують багатьох місцевих жителів в Іспанії почуватися ніяково. Ба більше, це ще й напружує служби екстреної допомоги, оскільки їм доводиться мати справу з п’яними людьми.
“Туристи часто приїжджають до Іспанії, готові до вечірок, але вони не розуміють, що пияцтво тут не так прийнято. Важливо отримувати задоволення, але надмірне вживання алкоголю може призвести до громадських заворушень, псування майна і напружених стосунків із місцевими жителями”, – додає він.
Саме тому багато готелів all-inclusive тепер обмежують гостей лише шістьма алкогольними напоями на день. Захід спрямований на те, щоб не дати відпочивальникам починати пити рано і продовжувати до пізнього вечора.
“Час покаже, чи буде це правило ефективним, і чи будуть більше закладів застосовувати його або воно просто видихнеться”, – прокоментував Вольф.
Він також пояснив, що місцеві жителі насправді хочуть, щоб туристи розважалися, проте існує тонка межа, що передбачає повагу до місцевих жителів та їхнього майна.
Також Вольф додає, що іспанський підхід до вечірки часто має на увазі насолоду кількома напоями протягом багатьох годин, супроводжуване тапас і невеликими стравами.
“Таким чином, вони п’ють не просто для того, щоб напитися, а й щоб приємно провести час із друзями і сім’єю та продовжити собі життя на всю ніч”, – каже він.
Як повідомляв УНІАН, раніше з пияцтвом серед туристів також вирішив боротися глава ірландського лоукостера Ryanair Майкл О’Лірі, зажадавши запровадити обмеження на продаж алкоголю в аеропортах по всій Європі двома напоями.
За його словами, через часті затримки рейсів або просто в передчутті відпустки туристи встигають занадто сильно напитися до посадки в літак, а потім влаштовують на борту бійки.