Головне, що ви маєте знати про вугільні грилі
Перше, за що обирають вугільні барбекю для саду чи балкону – це аромат диму та відкриті вуглинки, які збуджують любителів гриля на деревині. Попри те, що смак м’яса, смаженого на грилі, можна досягти з будь-яким типом барбекю, якщо його правильно приготувати, лише на вугільному грилі додається певний аромат серпанку, який цінують так багато людей. Однак цей аромат не завжди є абсолютно нешкідливим.
Все одно саме вугільний гриль залишається класикою крізь всі часи, який зближує людей та відкриває нові можливості приготування вже звичних продуктів.
Переваги та недоліки вугільних моделей
Гриль на вугіллі підійде тим, хто любить класичний тріск деревного вугілля та справжній запах мангалів, любить затишні вечори та свята зі стравами на грилі, отримує задоволення від розпалювання брикетів до видалення холодного попелу. До інших переваг відносяться:
- певний аромат диму;
- відчуття справжнього барбекю;
- незалежність від газопостачання або електрики.
Недоліки:
- відкритий вогонь і утворення сильного диму;
- трудомісткий;
- складний контроль температури.
Смаження з вуглями — це смаження на відкритому вогні та розпеченому вугіллі. Це не можна недооцінювати, особливо, коли діти та собаки знаходяться поруч в саду. Оскільки вугілля спочатку має добре прогоріти та розпалитись, час приготування для цього типу пристрою найдовший. Скоротити час може допомогти димохід для барбекю, але вам доведеться запастися терпінням. Їжу можна класти на гриль лише після того, як вугілля добре розжариться. Загалом, ви повинні знати, що вам завжди потрібно планувати більше часу для смаження на вугіллі, ніж для двох інших типів гриля.
Яка вартість на сучасні вугільні моделі
Вугільні грилі можна придбати за порівняно невеликі гроші. Однак, якщо ви цінуєте якісне виконання та якісні матеріали, вибирайте брендовий продукт, а не одноразовий гриль із заправки. Поточні витрати на паливо та запальнички до нього додаються до вартості покупки. Цей тип гриля також практичний, якщо ви хочете використовувати його за межами власного саду, у парку чи на пляжі. Він дарує можливість частіше бувати на природі та пікніку.
Нагрівання, однак, доволі важко регулювати в таких моделях. Якщо кришка відкривається, тепло виходить і гриль охолоджується. Це може бути проблемою для страв, які смажаться і для приготування яких потрібна стабільно висока температура. Особливо це може бути початковою проблемою для тих, хто поки що не має великого досвіду роботи з грилем.