Черкаські прокурори передали до суду справу стосовно чоловіка, який коригував ворожі удари по Дніпру — Новини Черкас за сьогодні

Завершено розслідування стосовно жителя м. Дніпро, який коригував удари по об’єктах Дніпропетровщини. Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру відносно підозрюваного.

Про це інформує пресслужба установи.

Йому інкримінують надання допомоги незаконним збройним формуванням, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розповсюдження матеріалів з публічними закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу.

Встановлено, що обвинувачений, за допомогою месенджера віднайшов телеграм-бот, який підконтрольний незаконним збройним і воєнізованим формуванням, та звернувся з пропозицією співпраці з метою надання відомостей про розташування Сил оборони України, стратегічних об’єктів та коригування обстрілів Дніпропетровської області.

Протягом весни 2024 року 36-річний чоловік з ідеологічних проросійських мотивів збирав розвіддані про місця ракетних ударів, завданих військовими рф, підрозділи та чисельність особового складу Сил оборони на Дніпропетровщині.

Періодично фігурант через інтернет-месенджер отримував завдання від представників спецслужб та надавав інформацію про роботу стратегічних підприємств та органів військового управління м. Дніпро, розуміючи при цьому, що шкода буде нанесена, зокрема, і по житловим центральним районам м. Дніпро.

Також прихильник росії розміщував на сайті «Youtube» відеозаписи, у яких прославляв російських солдатів, звеличував рф та принципово закликав до насильницького повалення конституційного ладу і захоплення влади.

Наразі підсудний перебуває у закладі з надання психіатричної допомоги, в умовах, що виключають його небезпечну поведінку.


Джерело