Lonely Planet назвав найкращі місця в Європі, куди можна поїхати взимку

Джерело: .unian.ua
Взимку Європа здатна задовольнити запити туристів на будь-який смак.

Європа гарна тим, що їхати на відпочинок туди можна в будь-яку пору року – хоч спекотним літом, хоч морозною зимою, хоч у позбавлене натовпів міжсезоння. При цьому європейські туристичні напрямки можуть запропонувати мандрівникам відпочинок на будь-який смак – від культурного міського до екстремального на природі.

Найбільше у світі туристичне видавництво Lonely Planet, що випускає путівники, назвало 14 найкращих місць для відпочинку в Європі взимку, здатних задовольнити запити туристів на будь-який смак.

1. Таллінн, Естонія: найкраще місце для різдвяних ярмарків

Хоча в багатьох містах Північної Європи проводять різдвяні ярмарки, небагато хто може похвалитися таким ідеальним тлом, як Таллінн – місто з одним із найбільш збережених середньовічних центрів. Його оточене стіною Старе місто і замок Тоомпеа особливо чарівні в грудні, коли місто вкривається сніговою ковдрою. Детальніше про зимовий Таллінн читайте в нашому великому матеріалі.

2. Фуертевентура, іспанські Канарські острови: найкраще місце для зимового пляжного відпочинку

Драматичні, вулканічні, майже марсіанські пейзажі другого за величиною серед Канарських островів надзвичайно привабливі взимку. Тоді як більша частина Європи тремтить під сірим небом, на Фуертевентурі світить сонце – середня температура на острові становить 21ºC навіть у січні, що робить його одним із небагатьох місць Європи, де справді можна провести зимовий пляжний відпочинок.

3. Сноудонія, Уельс: найкраще місце для зимових видів спорту

Цей національний парк на півночі Уельсу, що складається з вражаючого скупчення гір, блискучої берегової лінії, озер, стародавніх лісів і водоспадів, узимку вкривається білим снігом, надаючи туристам безліч можливостей для активного відпочинку – від хайкінгу й катання на лижах до рафтингу та стрибків на батуті під землею.

4. Мадейра, Португалія: найкраще місце для активного відпочинку в теплу погоду

Цей острів розташований далеко в Атлантиці, ближче до Марокко, ніж до материкової частини Португалії, і сонце тут світить цілий рік. Навіть у лютому на Мадейрі може бути температура до 20°C (68 °F), а якщо йде дощ, тут так багато мікрокліматів, що вам не доведеться далеко їхати, щоб знайти кращу погоду. М’яка зима ідеально підходить для прогулянок мережею левад острова або просто для відпочинку в барі з краєвидом на океан. Детальніше про відпочинок на Мадейрі читайте в нашому великому матеріалі.

5. Більбао, Іспанія: найкраще місце для любителів мистецтва та свіжої їжі

Взимку в Більбао може бути прохолодно і дощитиме – температура сягає близько 12°C, але це навряд чи псує настрій цьому космополітичному місту. Поєднання суворості, гламуру та гастрономії в Більбао змушує його сяяти навіть у похмурі дні. Крім того, нижчі ціни на проживання в несезон залишають більше грошей на пінчос (традиційну баскську їжу, яку їдять руками).

6. Лазурний берег, Франція: найкраще місце для гламуру

Поїздка на блискучий Лазурний берег у низький сезон взимку тепер вважається гарною ідеєю, щоб уникнути літніх натовпів. Проте саме зимові відвідувачі першими зробили цю середземноморську ділянку такою модною в 19 столітті. Вони приїжджали сюди заради мікроклімату, який забезпечує Французькій Рив’єрі такі приємно м’які зими.

7. Баварські Альпи, Німеччина: найкраще місце для вивчення засніжених казкових замків

Тут засніжені гори, блискучі озера і безліч замків створюють місце, схоже на втілення в реальність діснеївського “Холодного серця” – насамперед у замку Нойшванштайн, архітектурній казці, створеній ексцентричним королем Людвігом II наприкінці 19 століття, що стала моделлю практично для всіх замків із мультфільмів. Побачивши Нойшванштайн та інші замки цього району – Ліндерхоф у версальському стилі або Гоеншвангау в готичному стилі – під покровом льоду ви отримаєте додаткову краплю магії. Ну а чудовою відправною точкою стане середньовічний Фюссен – одне з найвищих міст Баварії. Детальніше читайте в нашому великому матеріалі.

8. Санторіні, Греція: найкраще місце для відпочинку на грецькому острові без натовпів

У літній топ-сезон цей мальовничий острів стає жертвою власної краси. Це ідилічне поєднання побілених будинків, що нависають над синім морем, прикрасило мільярди листівок – і, з приходом літа, Санторіні практично потопає в туристах. Але взимку це зовсім інша історія, особливо в січні та лютому, коли прибуває менше поромів, не заходять круїзні лайнери, а заповнюваність готелів становить близько 10%. Є реальний шанс насолодитися найкращими у світі заходами сонця тільки в компанії з місцевими жителями.

9. Алентежу, Португалія: найкраще місце для любителів вина

Ясного зимового дня мало що може бути прекраснішим, ніж потягувати зігріваюче червоне вино серед виноградних лоз, з яких воно походить. Алентежу – чудовий малотуристичний винний регіон у будь-яку пору року, але він особливо привабливий взимку, коли небо часто ясне, а пейзажі пагорбів, коркових лісів, традиційних виноробних господарств і мавританської архітектури мерехтять у слабкому сонячному світлі.

10. Ліон, Франція: найкраще місце для гурманів

Друге місто Франції є першим у світі за кількістю їжі – у Ліоні, можливо, більше ресторанів на квадратний фут, ніж будь-де ще на планеті. Вони варіюються від відзначених зірками Мішлен закладів, що створюють нову кухню, до традиційних ліонських сімейних бістро. Місцеві ринки переповнені делікатесами, також удосталь представлені традиційні м’ясні крамниці, сироварні, шоколатьє і булочні.

11. Чінкве-Терре, Італія: найкраще місце для пізнання традиційного італійського стилю без натовпу

П’ять крихітних середньовічних рибальських сіл з пастельними будиночками, що приліпилися до скель над мальовничою Лігурійською Рів’єрою, – Монтероссо-аль-Маре, Вернацца, Манарола, Корнілья і Ріомаджоре – страшенно популярні. Щоліта села і 120 км пішохідних стежок, які звиваються між ними, переповнені відвідувачами. Але приїхавши взимку, ви отримаєте уявлення про те, яким було це узбережжя, перш ніж всі інші його знайшли.

12. Каппадокія, Туреччина: найкраще місце для підземних досліджень

Давним-давно м’яку туфову скелю в Каппадокії природа “розрізала” на казкову суміш ярів, плоскогір’їв і веж, створюючи дивовижні марсіанські пейзажі. І все це має особливо гарний вигляд під шаром снігу. Оскільки це не сезон, ціни на номери знижуються, а людей мало, що робить дешевшим і комфортнішим дослідження таких місць, як монастир у Кешлику, лабіринтове підземне місто Каймакли та покриті фресками печерні церкви музею під відкритим небом Гереме. Детальніше про зимовий відпочинок у Каппадокії читайте в нашому великому матеріалі.

13. Будапешт, Угорщина: найкраще місце для любителів СПА

Елегантний Будапешт ніколи не залишить гостей із холодними ногами навіть узимку. Земля, на якій побудована угорська столиця, усіяна більш ніж 120 гарячими джерелами, багато з яких відкриті для публіки як термальні ванни – від турецьких купалень Рудаш до перлини в стилі ар-нуво Геллерт і величезного Сечені. Детальніше про те, що можна подивитися в Будапешті, читайте в нашому великому матеріалі.

14. Лапландія, Фінляндія: найкраще місце для спостереження за північним сяйвом

У цю пору року Полярне коло виблискує, ландшафт похований під ковдрою зі снігу, а озера замерзають, перетворюючи Лапландію на зимову країну чудес. Чарівне північне сяйво, найімовірніше, буде щосили танцювати в зимові місяці. Також у грудні в Рованіємі стікаються туристи з дітьми, щоб побачити село Санта-Клауса.

Як повідомляв УНІАН, раніше Lonely Planet також назвав десять дивовижних місць у Європі, щоб насолодитися зимовим сонцем.