Не тільки північне сяйво: чому осінь – найкращий час для поїздок до Ісландії

Джерело: .unian.ua
Також восени найдешевше коштують авіаперельоти до Ісландії, зазначає досвідчений мандрівник.

Завдяки своїй неймовірній природі Ісландія є одним із найбажаніших напрямків для туристів з усього світу. Однак у літній сезон відпусток там може бути людно, особливо на найпопулярніших локаціях, деякі з яких уже навіть вводять обмеження на відвідування для туристів.

Проте провідний експерт із подорожей видання Travel Off Path Сем Сірс запевняє, що найкращим часом для відвідин Ісландії є осінь – з цілої низки причин. Серед них – можливість побачити північне сяйво, дешеві авіаквитки та менша кількість туристів.

“Те, що колись здавалося недосяжним далеким місцем із захопливим способом життя та вражаючими інопланетними краєвидами, тепер є одним із наймодніших напрямків у світі. Влітку натовпи людей приїжджають до багатьох із найкращих місць Ісландії, таких як безліч величних водоспадів, гейзерів і вулканічних пляжів із чорним піском. Тепер, коли календар перейшов на вересень, натовпи починають зменшуватися”, – зазначає Сем.

Неземна осінь в Ісландії

За словами автора матеріалу, в гонитві за популярними туристичними фішками Ісландії, багато туристів часто не беруть до уваги мальовничі осінні кольори, що прикрашають вулиці Рейк’явіка, багато з його чудових ландшафтів і перспективне північне місто Акюрейрі, яке обов’язково варто відвідати саме в цю пору року.

При цьому він упевнений, що буяння осінніх барв додає десятикратної чарівності популярним пам’яткам країни, які більшість мандрівників звикли бачити в іншу пору року.

При цьому саме восени в Ісландії – країні, де в пріоритеті автомобільний транспорт, набагато вільніше на дорогах, та й натовпи туристів на популярних локаціях на кшталт знаменитої Блакитної лагуни набагато менші.

Зелені танці в небі

Північне сяйво можна спостерігати в Ісландії з початку осені та до квітня. Проте багато хто обирає вересень як місяць для відвідування, оскільки він також знаменує собою кінець скупого “опівнічного сонця”, зазначає Сем.

За його словами, в Ісландії в літні місяці світловий день триває довше, ніж багато хто звик, тому з вересня місцеві жителі та туристи в захваті від можливості поспати трохи більше.

За даними Iceland Tours, є п’ять найкращих місць, щоб спостерігати за північним сяйвом:

  • Національний парк Ватнайекюдль
  • Сельтьярнарнес (Рейк’явік)
  • Снайфедльснес
  • Національний парк Тінгведлір
  • Вестфірдір

Флагманська бюджетна авіакомпанія Ісландії

Після низки невдач ісландська авіакомпанія WOW Air, змінивши власника, перейменувалася на PLAY. Тепер цей бюджетний перевізник пропонує безліч прямих рейсів до/з Європи та США за низькою ціною.

PLAY також пропонує розпродажі протягом усього року, часом з дійсно приголомшливими тарифами, каже Сем.

Як повідомляв УНІАН, раніше Lonely Planet назвав десять найкращих місць у Європі для відвідування цієї осені. Саме в міжсезоння деякі з них можуть запропонувати туристам найкращий відпочинок.

Також туристам назвали п’ять найтепліших островів Європи для осіннього відпочинку. Серед них – португальська Мадейра та грецький Родос.