На Рівненщині розслідують жорстоке поводження з собакою: його власник бив ногами та кидав тварину

Джерело: life.pravda.com.ua

На Рівненщині волонтерам вдалося забрати у безпечне місце собаку, якого власник кинув об землю і бив ногами. Правоохоронці розпочали почали розслідувати жорстоке поводження над твариною.

Відео інциденту опублікували в Instagram. Ролик містить сцени жорстокості – на цьому видно, як чоловік хапає собаку в руки, підносить над головою та з силою кидає об землю. Після цього кривдник завдає тварині удару ногою, а наляканий пес біжить геть.

Випадок набув розголосу в мережі. Згодом з’явилася інформація, нібито власники застрелили собаку.

Відео побачила волонтерка Ілона Шорнікова, яка об’єдналася з іншими небайдужими, аби повідомити про інцидент поліціянтів.

Зрештою правоохоронці Рівненщини відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 299 Кримінального кодексу. Кривднику собаки загрожує до п’яти років позбавлення волі.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомили у поліції, ним виявився його власник – 22-річний місцевий житель. За його словами, під час збору врожаю тварина кинулася на дитину і покусала її. Через це він і побив пса.

Працівники поліції поділилися відео, на якому чоловік сидить поруч із собакою та гладить його.

“Я вчинив із собакою так, бо він покусав мою сестру. Я про це дуже жалкую. Собака цілий, не побитий. Більше такого робити не буду”, – говорить хлопець.

За даними правоохоронців, постраждала дитина отримала необхідну медичну допомогу та перебуває вдома.

Ілона розповідає, що волонтери зв’язалися із власниками собаки. За допомогою правоохоронців небайдужим вдалося переконати родину добровільно віддати тварину, якій, за переконанням дівчини, досі загрожувала небезпека.

“Ми дуже переживали, що після такого розголосу ці люди зірвуть свою агресію на собаці. Вони могли завдати ще більшої шкоди”, – говорить вона.

Волонтерам передали собаку в забитому цвяхами дерев’яному ящику. Ілона зауважує, що дорогою до Рівного їм не вдалося звільнити звідти тварину.

“Собака був наляканий, утомлений. Він не гавкав, не агресував, просто сидів тихенько з переляканими очима”, – згадує події того дня дівчина.