Черкаський отаман Холодного Яру став героєм нового анімаційного серіалу

Медіа позитивних новин «ШоТам» у партнерстві з International Media Support запустило новий історичний анімаційний серіал «Відлуння Незалежності», що розповідає про видатних військових і політичних діячів Української революції XX століття. Серед героїв серіалу — легендарний черкаський отаман Холодного Яру Василь Чучупак, пише сайт Золотоноша.City.

Третій епізод серіалу під назвою «Готуй нових бійців, Холодний Яре» присвячений боротьбі та останньому наказу отамана Василя Чучупака. Цей відомий діяч з Черкащини став одним із символів спротиву окупації. Його історія є важливою частиною українського державотворення, яке прагне показати проєкт.

– Ми розповідаємо про тих, чиї імена хотіли спаплюжити через неоціненний внесок для української державності. Про жінок у війську, які давно зруйнували гендерні стереотипи, і показуємо тяглість української історії, як-от історію Холодноярської республіки. Подвиги цієї республіки у боротьбі з тим самим ворогом продовжує 93-тя бригада ЗСУ “Холодний Яр”, — розповідає продюсерка проєкту Юлія Безбородько.

Анімаційний серіал не лише висвітлює подвиги українських героїв, але й розвінчує міфи, пов’язані з українською державністю, та протидіє дезінформації, поширюваній російською пропагандою.

На Youtube-каналі «ШоТам» вже доступні перші чотири епізоди проєкту, серед яких історія Василя Чучупака виділяється особливою увагою до Холодного Яру та його значення у боротьбі за свободу України.

Джерело: dzvin.media