У Черкасах затримали двох наркоманів, які підпалювали військові авто

Джерело: regionews.ua

Правоохоронці затримали у Черкасах двох наркозалежних чоловіків за підозрою у здійсненні підпалів військових авто на замовлення російських спецслужб

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на прес-центр СБУ.

Як зазначається у повідомленні, серед пріоритетних цілей злочинців були службові пікапи Сил оборони та об’єкти Укрзалізниці.

У спецслужбі розповіли, що одним із зловмисників виявився переселенець з Лисичанська на Луганщині, який оселився у Черкаській області, інший – місцевий житель.

“Обидва є наркозалежними, які хотіли “швидко заробити на дозу” у Телеграм-каналах. Там їм відповів представник рф, який запропонував “легкі гроші” в обмін на співпрацю”, – йдеться у повідомленні.

Для вчинення злочину фігуранти купили бензин та легкозаймисту суміш. Їх затримали “по гарячих слідах”. Під час обшуків у затриманих вилучено мобільний телефон, який вони використовували у підривній діяльності на користь рф.

Як встановило розслідування, після виконання трьох “тестових” завдань від окупантів фігуранти мали продовжити серію підпалів. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала куратора групи, яка займалась підпалами військових авто у трьох областях.