Названо десять найбільш переповнених туристами міст Європи: чотири з них в одній країні

Джерело: .unian.ua
Цього року туристи найбільше цікавляться містами в Італії.

Італійську столицю Рим, раніше названу найнебезпечнішим містом Європи, також визнали найбільш переповненим туристам європейським містом.

Крім того, до першої десятки потрапили ще три міста в Італії – Мілан, Венеція і Флоренція, пише Daily Express із посиланням на дані дослідження, замовленого онлайн-гідом Dubai Tours and Tickets.

Так, згідно з дослідженням, у 2024 році в середньому щомісяця з Великої Британії здійснювалося 50 570 пошуків рейсів до Риму, що зробило його найпопулярнішим місцем для пошуку серед британців.

Загалом дослідження, проведене онлайн-гідом, проаналізувало дані пошуку в Google у 140 містах по всьому світу за останній рік, проте в першу десятку потрапили виключно європейські міста.

Крім італійських міст, у топ-10 потрапили Лісабон, Берлін, Париж, Родос, Афіни та Ніцца.

10 найжвавіших міст Європи у 2024 році

1. Рим (Італія).

2. Лісабон (Португалія).

3. Берлін (Німеччина).

4. Мілан (Італія).

5. Венеція (Італія).

6. Париж (Франція).

7. Острів Родос (Греція).

8. Афіни (Греція).

9. Ніцца (Франція).

10. Флоренція (Італія).

Тим часом найрейтинговішим неєвропейським напрямком стало місто Орландо в США, а Дубай в ОАЕ посів лише 31-ше місце в списку.

Популярність Риму серед британських туристів експерти пов’язують із тим, що туристів попередили про масштабні оновлення, які проводитимуться по всьому місту до кінця 2024 року.

Очікується, що багато знакових пам’яток Вічного міста будуть закриті будівельними риштуваннями на більшу частину частини, що залишилася в 2024 році, оскільки місто готується до Римо-католицького Святого року в 2025 році й очікуваних 32 мільйонів відвідувачів релігійних об’єктів міста, таких як Ватикан і собор Святого Петра.