“Ненавиджу натовпи”: туристка-інтровертка поділилася першим досвідом подорожі на круїзному лайнері

Джерело: .unian.ua
Мандрівниця придумала кілька простих правил, які допомогли їй зробити свій перший круїз приємним.

Занадто великі натовпи туристів на популярних локаціях можуть істотно зіпсувати настрій навіть найтовариськішим людям, а ось для інтровертів це взагалі може бути справжніми тортурами.

Тревел-блогерка з Каліфорнії Лорел Максвелл, яка ненавидить натовпи, ризикнула вирушити в подорож на величезному круїзному лайнері, де, здавалося б, неможливо сховатися від людей, і розповіла про свої враження у колонці для Business Insider.

“Я мандрівник-інтроверт, який віддає перевагу віддаленим островам перед галасливими містами. Ось чому, коли мої родичі, які люблять круїзи, захотіли вирушити в міжнародну подорож, я знала, що цей досвід виведе мене із зони комфорту. Я ніколи раніше не була в круїзі, але припускала, що там буде постійно велелюдно, гамірно і складно відірватися від інших”, – розповіла Лорел.

Щоб зробити своє перебування на борту максимально комфортним, дівчина розробила кілька лайфхаків, які допомогли їй зробити свій перший круїз приємним.

Я вивчила, коли корабель найбільш заповнений

“Однією з перших речей, яку я помітила на круїзному судні, було те, що деякі місця – як-от бари, басейни, лінії шведського столу та тренажерний зал – швидко заповнювалися. Замість того, щоб намагатися почуватися комфортно в таких ситуаціях, я визначила інший час для відвідування. Наприклад, ми з чоловіком часто вставали рано, щоб сходити в спортзал або на шведський стіл”, – пояснила вона.

Крім того, замість того, щоб їсти в загальних зонах, вона нерідко брала їжу з собою в номер, що давало їй час перезарядитися.

Я брала участь тільки в кількох заходах на день

“Я економила енергію, обираючи тільки кілька заходів на кожен день. Плануючи поїздку, ми з чоловіком уточнювали, які заходи ми хочемо робити самостійно, і залишали відкритим запрошення для родичів чоловіка приєднатися до нас в інший час”, – поділилася Лорел.

При цьому, хоча вона і сходила на кілька екскурсій, організованих круїзною компанією, частіше їй було зручніше бронювати свої власні заходи заздалегідь.

“Я виявила, що змогла побачити більше, оскільки подорожувала тільки з чоловіком, і ми також отримали індивідуальний досвід та могли проводити більше часу в бажаних місцях. Крім того, вибираючи між груповими екскурсіями та походами з партнером, я могла контролювати, скільки часу я проводжу з людьми”, – розповіла мандрівниця.

При цьому Лорел зазначила, що, можливо, вона й брала участь у меншій кількості заходів, зате вибірковість дала їй змогу отримати справжнє задоволення від них, а не почуватися виснаженою та перевтомленою.

Я знаходила час, щоб підзарядитися самостійно

“На щастя, у мене був невеликий балкон за межами моєї каюти, на якому я могла розслабитися після спілкування з людьми… Я також носила рюкзак із книгою або журналом і проводила час у відсіках тільки для дорослих на кораблі, які, як правило, були трохи тихішими”, – розповіла Лорел.

Водночас вечорами вона ходила до басейну сама, поки її чоловік спілкувався зі своїми родичами.

Загалом, мій перший круїз був чудовим досвідом

“Я, звісно, вагалася, чи вирушати у свій перший круїз, але в підсумку я насолоджувалася цим досвідом. За допомогою кількох простих стратегій я змогла цінувати свій час на борту і в портах заходу. Мало що приносить більше усамітнення, ніж перебування на кораблі посеред океану, коли знаєш, як керувати натовпом. Я змогла відвідати нові місця з улюбленими людьми, хоча я подорожувала в стилі, який здавався таким, що суперечить моїй інтровертній натурі”, – підсумувала вона.

Як повідомляв УНІАН, раніше британець Леон Бекенхем, який понад 10 років живе на Майорці, у своєму блозі для британської газети The i розповів, як на переповненому острові знайти затишні куточки без натовпів.