Чи може бути смачнішим пиво, приготоване у невагомості? Відповідь вчених

Джерело: life.pravda.com.ua

Вчені спробували зробити пиво в умовах, які наближені до космічних. Вони дійшли висновку, що мікрогравітація може не тільки прискорити процеси бродіння, але й допомагати виробляти продукти вищої якості.

Про це йдеться у результатах дослідження, опублікованих в журналі Beverages, пише Popular Science.

Люди впродовж всієї історії використовували бродіння не лише для випивки, але й для виготовлення всього: від хліба до маринованих огірків і йогурту.

Тож команда з Інституту харчових і сільськогосподарських наук Університету Флориди (UF/IFAS) вперше експериментувала з виготовленням пива в умовах мікрогравітації.

“Ми точно збираємося проводити ферментацію в умовах мікрогравітації в майбутньому, оскільки ми продовжуємо досліджувати космос, і будуть результати, які нам буде дуже важко передбачити“, — співавтор дослідження та UF/IFAS Ендрю Макінтош.

ВІДЕО ДНЯ