Експерт з відпочинку в Туреччині назвала найкращі пляжі країни

Джерело: .unian.ua
Туреччина може запропонувати туристам пляжі на будь-який смак і бюджет.

Туреччина у більшості туристів асоціюється з літнім пляжним відпочинком, проте серед безлічі місцевих курортів часом буває неймовірно складно вибрати найкраще місце для вашої наступної відпустки.

Мешканка Туреччини Дженніфер Геттем у своєму блозі для The Independent назвала найкращі пляжі країни, на які туристам варто звернути увагу.

1. Пляж Коньялти, Анталья. На тлі піднесених гір Бейдаглари цей довгий, жвавий гальковий пляж пропонує всього потроху: водні види спорту, дитячі ігрові майданчики, ресторани та нічне життя.

Якщо ж захочеться відпочити від сонця і моря, можна буде зазирнути до прилеглого Археологічного музею Антальї, заповненого чудовими знахідками зі стародавніх міст по всій цій частині узбережжя. Тим часом, затишне старе місто Анталії (Калейчі) розташоване приблизно за 3 кілометри від пляжу Antalya Konyaaltı Beach.

2. Півострів Чешме, Ізмір. Цей усіяний оливковими деревами район, що впивається в Егейське море, з його кількома чудовими містами, є популярним місцем відпочинку на вихідних для жителів Ізміра і Стамбула.

Крихітний Алачати сповнений бездоганних бутік-готелів і модних ресторанів, що пропонують страви егейської кухні з великою кількістю морепродуктів, а його затока – головна територія для віндсерфінгу.

Тим часом у жвавому Чешме є замок 16 століття і найкращий доступ до прекрасних піщаних пляжів, таких як Алтинкум і Пірланта, обидва на найзахіднішому краю півострова.

3. Пляж Ізтузу, Дальян. На цей затишний пляж біля західного кінця середземноморського узбережжя Туреччини найкраще діставатися човном просто неба звивистою, зарослою очеретяником річкою. Тут на туристів чекає майже 5 кілометрів піщаного пляжу – надчистого і мінімально забудованого, оскільки це також охоронна зона гніздування морських черепах.

Сам Далян – це спокійне курортне містечко, розташоване між величезним озером Кейджегіз і стародавнім містом Каунос.

4. Олюденіз, Фетхіє. З вершини прилеглого Бабадага злітають парапланеристи, щоб приземлитися на білосніжних пісках пляжу Бельджекіз у цьому жвавому курортному містечку, де вздовж берегової лінії розташовано безліч барів, ресторанів і кав’ярень.

Однак пройдіть на південь приблизно 4 кілометри до пляжу Кідрак, можна насолодитися значно більшим спокоєм і тишею, але не менш красивою обстановкою.

Любителі пригод, які вважають за краще залишатися на землі, можуть пройти частину мальовничої Лікійської стежки, щоб помилуватися приголомшливими краєвидами на знамениту “блакитну лагуну”.

5. Гольтюрбуку, Бодрум. Щоб відчути смак турецького світського життя, варто вирушити в цю відокремлену бухту на північному краю півострова Бодрум, куди багаті й знамениті приїжджають розважатися в розпал літа.

Насправді знаменитості збираються в північно-західному кінці затоки Тюркбюкю, тоді як Голкою вважається скромнішим і доступнішим місцем. Сам по собі тутешній громадський пляж невеликий, але в багатьох готелях є власні платформи для відпочинку на березі.

6. Пляж Клеопатри, Аланья. Чисті, теплі води Середземного моря омивають майже два кілометри золотистого піску на одному з найвідоміших пляжів Туреччини, обладнаному кабінками для переодягання, пляжними барами, дитячими ігровими зонами, волейбольними майданчиками та іншими зручностями.

В Аланії може бути нестерпна спека в розпал літа, але в прохолодніший день варто піднятися на пагорб, з якого відкривається краєвид на пляж, до замку 13-го століття на вершині, а також верфі епохи сельджуків та Червоної вежі на іншій стороні.

7. Пляж Патара, Каш. Найдовший і один з найдикіших пляжів у Туреччині, піски якого тягнуться майже на 13 кілометрів уздовж Середземного моря, і мало що може потурбувати туристів, які загоряють, купаються і прогулюються там.

Пляж оточений дюнами, за якими лежать атмосферні стародавні руїни Патари, імовірно заснованої в 1 столітті до нашої ери. Тим часом, у сільському селі Гелеміс, приблизно за 2,5 кілометра від пляжу можна знайти доступні варіанти розміщення в сімейних готелях.

8. Півострів Датча, Мармарис. Цей вузький, горбистий півострів, що продувається вітрами, недалеко від місця, де Середземне море зустрічається з Егейським, здається блаженно віддаленим – і місцеві жителі хотіли б зберегти його таким.

За межами приємно жвавого міста Датча звивисте узбережжя всіяне тихими бухтами і пляжами.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристам назвали чотири курорти в Туреччині з атмосферою “як у Греції”, але набагато дешевші.