Туристи назвали головні складові ідеальної відпустки

Джерело: .unian.ua
Найбажанішими напрямками в опитуванні виявилися Італія, Греція та Іспанія.

Ідеальна відпустка включає в себе чотиригодинний переліт на літаку і триває 11 днів, свідчать дані свіжого опитування, проведеного серед 2 тисяч британських туристів через OnePoll.

При цьому 37% респондентів віддають перевагу пляжному відпочинку з оптимальною температурою 23 градуси, а 29% – міському відпочинку з оглядом визначних пам’яток, цитує результати дослідження The Mirror.

Водночас найбажанішими напрямками в опитуванні виявилися Італія, Греція та Іспанія.

Майже 4 з 10 респондентів (або 37%) під час відпочинку віддають перевагу спонтанності, а не слідують заданим маршрутом, тоді як 70% вважають, що під час відпочинку важливо випробувати щось нове або унікальне. Інші необхідні речі для відпустки включають хорошу їжу, гарантоване сонце і бар біля басейну.

“Ми знаємо, що кожна людина має різні бажання та очікування, коли йдеться про ідеальну відпустку, включно зі ставленням як до VIP-персони. Тому планування включає в себе різні елементи, щоб гарантувати, що він відповідає вашим вимогам. Ідеальна відпустка індивідуальна для кожного, але основними темами, схоже, є сонце, релакс, культурні враження і час для відпочинку. Ретельне планування і гнучкий маршрут дадуть змогу відпочивальникам максимально використати свій час і створити незабутні спогади”, – прокоментував представник компанії Jet2holidays, яка замовила дослідження.

Дослідження також показало, що 8 з 10 осіб вважають важливим забезпечити, щоб їхня майбутня відпустка була “ідеальною”, а для 76% забезпечення “ідеальної відпустки” так само важливе, як і отримання “ідеальної роботи”. Тому, щоб гарантувати, що їхня відпустка буде першокласною, 39% опитаних витрачають години на вивчення кожної деталі. Така ж кількість опитаних туристів (39%) віддає перевагу пакетному відпочинку через зручність бронювання всього в одному місці.

Знайомство з місцевою культурою і традиціями, проведення часу з сім’єю і відпочинок біля басейну або на пляжі з гарною книжкою – це основні враження, які складають ідеальний відпочинок, тоді як відсутність зв’язку істотно покращує відчуття відпустки.

“Відпустка пропонує унікальну можливість відірватися від повсякденної рутини і випробувати нові пригоди. Ми всі цінуємо свою відпустку, оскільки вона пропонує безліч переваг, як-от можливість відволіктися від усього, розслабитися, насолодитися новим досвідом і провести безцінний час із сім’єю та друзями”, – пояснив представник Jet2holidays.

25 обов’язкових речей для ідеальної відпустки:

1. Комфортне розміщення.

2. Чудова їжа.

3. Релаксація.

4. Приголомшливі пейзажі.

5. Доступність.

6. Гарне обслуговування.

7. Краєвид на море.

8. Гарантоване сонце і гарна погода.

9. Красиві пляжі поблизу.

10. Доброзичливий персонал, завжди готовий допомогти.

11. Культурні враження.

12. Відключення від мережі.

13. Місце з багатою історією.

14. Зручні шезлонги.

15. Великий басейн.

16. Їжа без обмежень.

17. Пригоди.

18. Першокласні заходи та розваги.

19. Розміщення для сімей.

20. Бар біля басейну.

21. Віддалене розташування.

22. Можливості для оздоровлення та гарного самопочуття.

23. Тривалі походи.

24. Екологічний вибір.

25. Безцільне лежання біля басейну.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристи розповіли про свої найбезглуздіші помилки в подорожах.