Чемпіонами не народжуються, а стають: до Черкас повернувся олімпієць Сергій Куліш — Новини Черкас за сьогодні

Учора, 11 серпня, Україна завершила виступи на Олімпійських Іграх-2024. 

Наші земляки здобули на Міжнародних змаганнях 12 медалей: три «золотих», п‘ять «срібних» та чотири «бронзових».

Варто зазначити, що три «золоті» нагороди на цьогорічних Іграх у Парижі — це найкращий результат на рівні Олімпійських Ігор за крайні 12 років.

Серед чемпіонів, які вибороли для України перемоги, були й двоє черкащан — Ілля Ковтун та Сергій Куліш.

Нагадаємо, що Ілля Ковтун здобув перше «срібло», коли став другим у фіналі особистого багатоборства зі спортивної гімнастики. Другу нагороду юнак здобув на паралельних брусах.

Другий наш чемпіон — Сергій Куліш, 1 серпня здобув на цьогорічних змаганнях свою другу олімпійську медаль. Сергій сповна показав волю до перемоги та український характер у фіналі змагань зі стрільби з гвинтівки на 50 метрів із трьох позицій.

«Українці — нація переможців. Надзвичайно гордо було мати на змаганнях Міжнародного рівня саме своїх земляків. Чемпіонами не народжуються, а стають. Черкащина пишається вами, Сергію», — зазначив очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Також очільник Черкащини надав Сергію Кулішу сертифікат на фінансову винагороду. 

Зазначимо, що цьогоріч фінансову винагороду за друге місце на п’єдесталі в Парижі українці отримають в розмірі сто тисяч доларів (раніше було 80 тисяч доларів). 

Відтак журналісти видання «ВиЧЕрпно» поцікавилися в срібного призера Олімпіади, які в нього залишилися враження від змагань.

«Для мене це вже четверті олімпійські ігри, проте я все одно мав хвилювання. Дуже багато хвилювань, але я справився. Мені не вистачило два бали, але тоді вже дійсно не було сил. Як би не склалося — я щасливий мати такий результат», — розповідає пан Сергій.

Також спортсмен розповідає, що повномасштабне вторгнення ускладнило підготування до змагань, тож чоловік тренувався в Польщі. 

«Багато чого, що відбувається в Україні, впливає на наші підготування — це й вимкнення світла, й обстріли, й сумні новини — це все відволікає. Я готувався в Польщі й робив це по кілька разів на день», — ділиться спортсмен. 

Як саме буде витрачати отримані кошти чоловік ще не вирішив, проте він точно знає, що допомагав Збройним Силам України й робитиме це надалі.

Джерело