До бюджету Черкащини товариство поверне майже 200 тисяч гривень, які отримало незаконним шляхом — Новини Черкас за сьогодні

За ініціативи прокуратури товариство поверне до обласного бюджету Черкащини майже 200 тисяч гривень, що були незаконно отримані при постачанні блакитного палива для закладу освіти.

Про це повідомили в пресслужбі Черкаської обласної прокуратури.

Господарський суд міста Києва задовольнив позовну заяву Смілянської окружної прокуратури, подану в інтересах Черкаської обласної ради, Управління освіти й науки Черкаської обласної державної адміністрації до київського товариства про стягнення до бюджету майже 200 тисяч гривень, сплачених за додатковими угодами про збільшення ціни на газ для спеціалізованої мистецької школи-інтернату.

Відтак за результатом проведення торгів у 2020 році навчальним закладом укладено з одним із товариств Київщини договір про закупівлю товарів за бюджетні кошти. Надалі між замовником та постачальником укладено дев’ять додаткових угод, кожного разу збільшуючи ціну за одиницю блакитного палива. Унаслідок укладення додаткових угод ціну за тисячу кубічних метрів газу збільшено з чотирьох тисяч гривень до дев’яти тисяч гривень, тобто, більш ніж 119% від первинної, а кількість зменшено удвічі. Остаточна ціна за енергоносій стала вищою за ті пропозиції, які пропонували інші учасники торгів.

Господарський суд визнав доводи прокуратури обґрунтованими та законними, суб’єкта господарювання зобов’язано сплатити до бюджету незаконно отримані кошти у розмірі 200 тисяч гривень.

Також читайте: Паланський ліцей, який зруйнувала рф, продовжують відновлювати (ФОТО)

Джерело