Італійські шеф-кухарі розповіли, що туристам ніколи не варто замовляти в місцевих ресторанах

Джерело: .unian.ua
Італійці насправді не їдять багато популярних у світі страв “італійської кухні”.

Ви напевно хоча б раз чули фразу “Ніколи не замовляйте капучино в Італії”. Виявляється, це далеко не єдиний “гастрономічний гріх”, притаманний туристам, які приїжджають на відпочинок до цієї популярної серед гурманів країни.

Італійські шеф-кухарі розповіли, від замовлення яких страв туристам варто відмовитися в місцевих ресторанах, пише Daily Mail.

1. Капучино невчасно

Винайдена в Італії 1901 року піниста кава є популярним продуктом у всьому світі, але багато людей п’ють її абсолютно неправильно.

“Одна з найбільших помилок – це замовити капучино після їжі або вдень. Італійці зазвичай п’ють капучино тільки як ранковий напій”, – пояснює італійський шеф-кухар гранд-готелю Villa Serbelloni Етторе Боккья.

2. Спагеті болоньєзе

Хоча це одна з найпопулярніших страв у світі, в ресторанах Італії просити її приготувати не варто.

“Іноді туристи очікують у меню певних страв, наприклад, спагеті болоньєзе або спагеті з фрикадельками, які зазвичай не зустрічаються у справжній італійській кухні. Ми просто не їмо таке поєднання продуктів. Для соусу болоньєзе ми використовуємо інші види пасти, здебільшого яєчне тісто, як-от тортелліні, равіолі, каннеллоні, лазанью та пасту з сімейства тальятелле”, – каже Етторе.

3. Додавання неправильного сиру в карбонару

Справжній італійський ресторан подає карбонару з сиром пекоріно, а не з пармезаном, і з гуанчіале (свиняча щока), а не з панчеттою (свиняча грудинка).

“Зайве говорити – ніяких вершків, курки, грибів тощо”, – попереджають шеф-кухарі з італійського ресторану La Mia Mamma в Лондоні.

Етторе, тим часом, додає: якщо ви все ж таки замовляєте спагеті, безумовно ніколи не їжте їх ложкою.

4. Перебір зі спеціями та заправками

Любителі гострих відчуттів можуть з гордістю вибрати найскладнішу за звучанням страву в меню під час відпустки, але навряд чи це буде найавтентичніший вибір.

Етторе каже, що італійські кухарі ніколи “не додають багато спецій або начинок у пасту чи піцу”.

“Ми цінуємо природний смак інгредієнтів. Тож чим простіше, тим краще”, – додає шеф-кухар.

“Ми любимо салати, але справжній ресторан використовував би гарний вибір овочів, яким не потрібно було б надто багато заправок, кремів тощо, тому що ви не хочете покривати ними свіжий і дивовижно якісний помідор. Оливкової олії першого віджиму і трохи солі більш ніж достатньо”, – погоджуються з ним у La Mia Mamma.

5. Салат “Цезар”

Популярний у всьому світі салат “Цезар” відсутній у меню справжніх італійських ресторанів. І, як додає Етторе, “для нас салат – це всього лише гарнір до основної страви”, а не закуска.

6. Хліб з оливковою олією та оцтом

Любите замочувати шматок свіжого хліба в оцті або олії перед їжею? Це не по-італійськи. Традиційний ресторан зустріне гостей “хлібним кошиком і гріссіні (хлібними паличками)”, – пояснюють у La Mia Mamma.

7. Часниковий хліб

Етторе каже, що багато туристів “вірять, що такі страви, як часниковий хліб, є справжніми італійськими творіннями, але це здебільшого американсько-італійські творіння”.

8. Піца пепероні

Це улюблена страва багатьох туристів, але вам слід “бігти”, якщо ви бачите в меню піцу пепероні, кажуть у La Mia Mamma.

За їхніми словами, традиційна піца з ковбасками в Італії називається “diavola” і використовує “злегка гостру салямі”.

9. Феттучіні Альфредо

“До переїзду до Лондона я ніколи не чув про цю страву в Італії”, – каже шеф-кухар ресторану Archway у Баттерсі Лоренцо Нігро.

Етторе додає, що італійці не стали б їсти феттучіні з соусом альфредо, оскільки вони уникають “надмірно жирних страв із пасти з густими вершковими соусами”.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти з подорожей розповіли, як розпізнати ресторани-пастки для туристів в Італії.