Не може самостійно навіть сидіти: військовий з Черкащини, який отримав тяжке поранення, потребує допомоги (ФОТО, РЕКВІЗИТИ) — Новини Черкас за сьогодні

Військовий зі Звенигородщини Олександр Заскалета, який отримав тяжке поранення внаслідок виконання бойового завдання на Харківщині, потребує допомоги.

Із проханням розмістити інформацію до журналістів видання «ВиЧЕрпно» звернулася дружина захисника — Анна Заскалета.

Відомо, що чоловік народився 3 березня 2000 року в селі Станіславчик Звенигородського району Черкаської області.

Олександр проходив строкову службу, а через два місяці після її завершення (3 березня 2022 року) його мобілізували до лав Збройних Сил України. Був кулеметником військової частини 7104. Боронив Україну на Луганщині, Донеччині та Харківщині.

Під час захисту Батьківщини Герой познайомився з майбутньою дружиною.

«Ми спілкувалися з Сашею в інтернеті. 11 травня 2022 року почали зустрічатися й майже через рік одружилися», — розповідає дружина Анна.

Разом подружжя виховує доньку. Малеча не спільна, проте Олександр любить дівчинку, як рідну. Разом вони мали багато мрій та планів, проте наразі вони втратили своє значення, адже в їх родині сталася біда — понад рік тому, 15 квітня 2023 року, чоловік потрапив під артобстріл у населеному пункті Лиман.

Чоловік отримав наслідки поєднаного вогнепального осколкового поранення шиї, грудей, живота та кінцівок, а також перелом остистого відростка дужки й нижнього суглобового відростка, шести хребців зліва, забій шийного відділу спинного мозку та спіральний шок.

Перші чотири місяці після поранення чоловік отримував безоплатне лікування.

«У Святошинському районі Києва ми відвідували реабілітаційний центр, в якому Саша лікувався та робив вправи для рук, ніг, трішки сидів й отримував перев’язки. Також чоловік займався в черкаському реабілітаційному центрі «Recoveri», але робив лише пасивні вправи», — пригадує Анна.

Згодом, 28 серпня 2023 року, родина отримала висновок ВЛК про списання з військової служби, тож опісля цього безоплатне фінансування лікування й реабілітації чоловіка припинилося.

Зараз Олександр має першу групу інвалідності й терміново потребує лікування та реабілітації. У чоловіка є пролежні, тож він не може навіть самостійно сидіти в ліжку.

«Безоплатно лікувати чи надавати послуги з реабілітації більше ніхто не хоче, а нам потрібна дуже велика сума, аби повернути мого чоловіка до життя», — зазначає Анна.

Наразі сума, яку потрібно зібрати для Олександра, становить близько 300 000 тисяч гривень.

Редакція видання «ВиЧЕрпно» закликає читачів не бути байдужими до людської біди й допомогти родині Героя, який боронив нас і Батьківщину, фінансово.

  • Реквізити для поповнення банки «На реабілітацію»:

Отримувач: Заскалета Олександр Олегович

IBAN: UA733220010000026204346996732

ІПН/ЄДРПОУ: 3658712357

Призначення платежу: поповнення рахунку банки

Номер картки: 4149 4993 4849 9789

Джерело