Від кістки мамонта до цегли: в музеї проведуть архітектурний майстер-клас

Навчально-розважальний майстер-клас «Від кістки мамонта до плінфи та цегли» відбудеться цієї неділі о 12-й годині в обласному краєзнавчому музеї.

“До Дня архітектури України запрошуємо здійснити мандрівку у часі та спробувати розкрити таємниці найдавніших наземних, підземних, культових споруд і будівельних матеріалів на території нашого краю від кам’яного віку до ХХ ст.

Ви зможете власноруч доторкнутися до зразків будівельних матеріалів часів палеоліту, зрозумієте, чому періодично наші пращури-трипільці повністю спалювали свої велетенські поселення-праміста. Ймовірно, будете шоковані розмаїттям архітектурних задумів, втілених у «будинках для потойбічного життя» епохи бронзи та раннього залізного віку. Буде розкрито прадавній секрет екоспоруд, у яких можна реально пережити люті зимові морози без додаткового опалення.

Практична частина нашого заходу передбачає ліплення з глини мініатюрних цеглинок за старовинними зразками та символічних цеглинок-оберегів із художніми штампами. На завершення можна буде попрактикуватися у створенні власного мініатюрного кам’яного саду-святилища.

Майстер-клас проводить завідувач сектору археології ЧКМ Лариса Сиволап.

Довідки за телефоном: 0970983676

Вартість: 120 грн.” – йде мова у повідомленні.

Джерело: dzvin.media