Перший крок до спокійного відпочинку — туристична страховка*

Кожен мандрівник має знати, що, збираючись у поїздку в інші країни, він повинен подбати про збереження власного здоров’я та фінансового добробуту. Один зі способів такого захисту — туристичне страхування.

Якщо ви зазвичай купуєте пакетні тури, враховуйте, що туристична страховка часто включена до їхньої вартості, і тоді не треба купувати окремий поліс. Однак у тому разі, якщо ви організуєте подорож самостійно або вирушаєте у відрядження, вивчіть пропозиції страхових компаній та оформлюйте поліс туристичного страхування, щоб захистити себе від непередбачених витрат.

Навіщо потрібна туристична страховка

Страхування для виїзду за кордон (https://uniqa.ua/private/travel/puteshestvie-za-granitsu/) — це договір, який дає гарантії того, що в екстреній ситуації турист отримає медичну допомогу. Крім того, наявність страховки часто обов’язкова для отримання візи до деяких країн.

Основна мета туристичного страхування — захист від фінансових витрат у разі раптового захворювання чи нещасного випадку. Оформлюючи договір, подумайте, які неприємні ситуації з вами можуть статися, оцініть, чим ви плануєте займатися, і виберіть відповідну програму. Поліс дає право на отримання консультації від лікаря, невідкладну допомогу, придбання ліків, медичне транспортування, стаціонарне лікування та інше.

Крім того, до умов договору може бути включена виплата компенсації при втраті або затримці багажу, а також при перенесенні або скасуванні рейсу.

На що звернути увагу при виборі туристичної страховки

Головне правило, про яке варто пам’ятати при виборі туристичного страхування: перевагу варто надавати компаніям з успішним досвідом роботи на страховому ринку. Інакше ви ризикуєте витрати гроші на покупку страховку, але не мати підтримки в іншій країні.

Ось декілька порад, на що варто звернути увагу під час оформлення договору:

  • вибирайте страховий поліс з огляду на мету вашої поїздки. Якщо ви плануєте займатися екстремальними видами спорту (наприклад, дайвінгом чи стрибками з парашутом), то вам буде потрібний спеціальний поліс із позначкою «Активний відпочинок». Такий договір коштуватиме трохи дорожче, ніж звичайна страховка для пляжного відпочинку, але до нього включено допомогу в ситуаціях, де стандартний поліс не діятиме;
  • уточніть про наявність або відсутність франшизи, оскільки це та сума, яку доведеться сплатити самостійно. Провідні страхові компанії (наприклад, СК «УНІКА») пропонують програми з нульовою франшизою;
  • перевірте, чи достатньо страхової суми, зазначеної в договорі, для країни, яку ви збираєтеся відвідати, оскільки кожна країна може встановлювати свої мінімальні вимоги до розміру та валюти страхової суми. Наприклад, у ЄС загальноприйнятий мінімум — 30 тис. євро для покриття;
  • дізнайтеся, які дії потрібно вжити в разі настання страхового випадку. Коли виникає проблема зі здоров’ям за кордоном, зазвичай потрібно звертатися не до самої страхової компанії, а до її представника в країні перебування — служби асистансу. Контакти центру, який надасть організаційну та супровідну допомогу, вказані в полісі. Спеціалісти, які приймають заявки про настання страхових випадків, мають медичну освіту, тому можуть проконсультувати, як діяти в конкретній ситуації;
  • зверніть увагу на перелік випадків, коли страхова компанія може відмовити у виплаті. Наприклад, проблеми зі здоров’ям, що настали внаслідок алкогольного чи наркотичного сп’яніння, зазвичай не покриваються.

Укласти договір туристичного страхування простіше онлайн на сайті вибраної страхової компанії.

*реклама

Джерело: dzvin.media